Καλαβρύτων 6, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη | Τηλ. 6980515266 info@balanceddogtraining.gr

Balanced Dog | Blog

Συμβουλές για ασφαλή και δημιουργική συμβίωση με το σκυλάκι σας αυτή την περίοδο

Συμβουλές για ασφαλή και δημιουργική συμβίωση με το σκυλάκι σας αυτή την περίοδο

Οι εκπαιδευτές της “Balanced dog training team” θέλοντας να βοηθήσουμε ενεργά στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19 και έχοντας πλήρη επίγνωση του τι μπορεί να συμβεί αν δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα, προτρέπουμε όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων και τις οικογένειες τους να τηρήσουν ευλαβικά τις οδηγίες των επιστημόνων.

Σε αυτό το πλαίσιο σας δίνουμε κάποιες συμβουλές για να είστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, εσείς, τα σκυλάκια σας και οι συμπολίτες σας:

 1.     Τηρείστε το πρόγραμμα του σκύλου σας σε βόλτες, αλλά αποφύγετε οποιαδήποτε επαφή με ανθρώπους και σκύλους μικρότερη των δύο μέτρων. Μια άσκηση που μπορείτε να δουλέψετε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας με κάποιον περαστικό είναι να βάλετε το σκύλο σας σε θέση “Κάτσε” ή “Ξάπλα”. Δείτε το θετικό της υπόθεσης, ο σκύλος σας θα αρχίσει να είναι πολύ πιο ήρεμος όταν βλέπει κόσμο και εσείς μέσα σε 15 μέρες θα εγκαταστήσετε μια νέα συνήθεια στο σκύλο σας που μπορείτε να τη χαρείτε για όλη σας τη ζωή.
     
 2.    Διατηρείστε σταθερή συμπεριφορά χωρίς κυκλοθυμία προς το σκύλο σας όσο αγχωμένοι και να είστε. Μη το μαλώσετε επειδή έκανε κάτι που συνήθως κάνει και ξεσπάσετε λόγω δική σας πίεσης και στρες. Να θυμάστε πως ο σκύλος σας δεν ξέρει και δεν μπορεί να καταλάβει άμεσα το τι γίνετε στον κόσμο και που οφείλετε αυτή η διαφορετική συμπεριφορά σας!
     
 3.   Μην επιτρέπετε σε περαστικούς ακόμα και γνωστούς σας να έχουν επαφή με το σκύλο σας. Αποφύγετε χάδια και κοντινές επαφές. Αν ο σκύλος σας επιθυμεί τα χάδια από περαστικούς μπορείτε να δουλέψετε την ηρεμία που πρέπει να έχει όταν συναντάτε κάποιον.
     
 4.   Καθαρίστε τα πόδια του σκύλου σας μετά τη βόλτα με σαπούνι για σκύλους και άφθονο νερό. Καλό θα είναι να πάρετε ένα ειδικό καθαριστικό για σκύλους γιατί το συνεχόμενο πλύσιμο ενδεχομένως να χαλάσει το τρίχωμα ή το δέρμα του.
     
 5.   Μην αφήνετε το σκύλο σας να γλύφει επιφάνειες και να παίρνει πράγματα από κάτω. Όχι μόνο λόγω του ιού, αλλά και για να μάθετε επιτέλους στο σκύλο σας να μη ψάχνει ενδιαφέροντα πράγματα στο πάτωμα!
     
 6.   Κάνετε μια καλή πλύση του λουριού σας κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι, και αφήστε τον εξοπλισμό σας (τσαντάκια, λουριά, σακουλάκια κλπ.) στο μπαλκόνι σας.
     
 7.   Κρατήστε το ενδιαφέρον του σκύλου ενεργό για εσάς παίζοντας παιχνίδια και μαθαίνοντας του νέα tricks. Εκτός από το ότι θα μάθει ο σκύλος σας νέα πράγματα, θα σας κάνει πολύ καλό ψυχολογικά.
     
 8.   Εκμεταλλευτείτε την απουσία των ανθρώπων πηγαίνοντας σε ανοιχτούς χώρους για να μάθετε στο σκύλο σας να παίζει λίγο πιο ελεύθερος! Μπορείτε να πάρετε ένα μακρύ λουρί, να βρείτε ένα χώρο που δεν έχει κόσμο και να ξεκινήσετε!
     
 9.   Προσπαθήστε να είστε τυπικοί, χαλαροί και ψύχραιμοι, μπορεί να μη το πιστεύετε, αλλά ο σκύλος σας ξέρει πότε δεν αισθάνεστε πολύ άνετα. Αυτό έχει αντίκτυπο στην συμπεριφορά του καθώς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, όμως αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά στο χώρο!

Στο λογαριασμό της BDTT στο Instagram ξεκινήσαμε μια νέα σειρά από βίντεο που ονομάζεταιHouse Training Series. Σε αυτά τα βίντεο θα σας δείχνουμε tricks που μπορείτε εύκολα να μάθετε στο σκυλάκι σας στο σπίτι!

Καλή ψυχική και σωματική δύναμη σε όλους σας, μείνετε σπίτι, φροντίστε το σκύλο σας και περάστε δημιουργικά το χρόνο σας παρέα!

Image

Διεύθυνση Εκπαιδευτηρίου

 • Καλαβρύτων 6, Καλαμαριά
 • info@balanceddogtraining.gr
 • 6980515266

Social List