Καλαβρύτων 6, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη | Τηλ. 6980515266 info@balanceddogtraining.gr

Balanced Dog | Blog

Συμβουλές για να είναι ο σκύλος σου ήρεμος σε εστιατόρια και καφέ

Συμβουλές για να είναι ο σκύλος σου ήρεμος σε εστιατόρια και καφέ

Ο σκύλος έχει εντελώς διαφορετική κοινωνική ανάγκη από τους ανθρώπους. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να εξερευνεί και να εμπλέκεται σε δραστηριότητες με την ομάδα του.
 
Αν όμως θα ήταν εφικτό να βρούμε έναν τρόπο για να καταφέρει να είναι ήρεμος και πλήρης σε μια τέτοια ανθρώπινη κοινωνική κατάσταση, αυτός ο τρόπος θα ήταν καθαρά και μόνο το σημείο της ξεκούρασης.
 
Οι σκύλοι μου, έχουν ταξιδέψει μαζί μου, σχεδόν σε όλες τις εκδρομές μου εντός και εκτός συνόρων, και πάντα είχαμε τις στιγμές που θα ξεκουραζόμασταν σε κάποιο καφέ ή σε κάποιο εστιατόριο. Πριν όμως από το σημείο ξεκούρασης, είχαμε περπατήσει μαζί  ένα μεγάλο μονοπάτι μέσα στο δάσος, ή είχαμε κολυμπήσει σε κάποια παραλία για ώρες, ή είχαμε παίξει και εξερευνήσει το τοπίο περιμετρικά μιας λίμνης! Ή βρεθήκαμε σε μια τοποθεσία για προπόνηση και παιχνίδι, και πριν γυρίσουμε σπίτι, φάγαμε και μια μπριζόλα σε ένα ταβερνάκι εκεί κοντά!
 
Ποτέ μέχρι σήμερα, δεν εξανάγκασα τα ζώα μου να με συντροφεύσουν σε μια κοινωνική εκδήλωση.
Πάντα τους έδινα πρόσβαση στην εξερεύνηση και στο παιχνίδι και έπειτα, εφόσον είχαν φτάσει σε σημείο κορεσμού από δραστηριότητες, θα καθόμασταν να ηρεμήσουμε και να ξεκουραστούμε! Βουνά, λίμνες, ποτάμια, θάλασσες, πεδιάδες! Αμέτρητα χιλιόμετρα πεζοπορίας, αμέτρητες ώρες εξερεύνησης, αμέτρητοι προορισμοί! Χειμώνες και καλοκαίρια γεμάτα δραστηριότητες! Άλλωστε, γι΄ αυτό έχω σκύλους! Γιατί μου αρέσει περισσότερο να είμαι στα βουνά και στις θάλασσες, από τις καφετέριες και τις ταβέρνες!!

Είναι νομίζω κάπως παράλογο να ζητάς από τον σκύλο σου να είναι ήρεμος σε μια καφετέρια για 3 ώρες, γιατί εσύ περνάς καλά και πιστεύεις πως και αυτός περνάει καλά!

Ας προβληματιστούμε και με κάτι που κανείς δεν θέλει. Αν υποθέσουμε ότι περνάει καλά, γιατί έχει στρες και έντονες συμπεριφορές; Γιατί δεν κάθεται και αυτός όπως εσύ, ήρεμος να απολαύσει την κοινωνική μάζωξη που του προσφέρεις;
 
Δεν θα αναφερθώ καν στα σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς που μπορεί να έχει ένας σκύλος και εσύ τον εκθέτεις στο πρόβλημα του χωρίς να σε ενδιαφέρει, και του επιβάλεις να είναι και καθηλωμένος σε ένα τραπέζι δίπλα σου, ενώ μπροστά του έχει όλα τα τριγκερ του!! Εδώ δεν μπορεί να κάνει ένα “κάτσε” για παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα και εσύ θέλεις να ξαπλώσει για 3 ώρες αδιαφορώντας για τις πληροφορίες τριγύρω.. 
 
Ο σκύλος, λίγο ή πολύ θα συμπεριφερθεί όπως ένα μικρό παιδάκι σε αυτές τις περιπτώσεις. Σκέψου πως πας με το 4χρονο παιδί σου για κρασιά και φαγητό με μία ενήλικη παρέα.
Πόση ώρα πιστεύεις πως το 4χρονο θα μείνει ήρεμο και χαλαρό, αν δεν του φορτώσεις το ταμπλετ μέσα στην μούρη;
Τι ενδιαφέρον περιμένεις να βρει ένα 4χρονο σε συζητήσεις 40αρηδων;
 
Θα αρχίσει να τρυπάει το χάρτινο τραπεζομάντηλο, θα σηκώνεται συνέχεια από το τραπέζι για να πάει να παίξει με τις γατούλες, θα πετάει μπιλάκια από ψωμί στους γύρω του, θα ανακατεύει μίγματα από πιπέρι αλάτι και φάντα μπλε, θα διακόπτει συνεχώς την συζήτηση σου για να σου πει πως απέναντι έχει μια παιδική χαρά και θέλει να πάει να παίξει με τα άλλα παιδάκια. Και μιλάμε για άνθρωπο. 
 
Η γνώμη μου είναι πως οι σκύλοι έχουν εντελώς λάθος διαχείριση στις μέρες μας. Έχουμε φτάσει σε σημείο που αγνοούμε εντελώς τις ανάγκες τους, σε σημείο που το κανονικό έχει γίνει παράλογο.
Δεν φτιάχτηκε ο σκύλος για να αράζει στις ταβέρνες ρε παιδιά. Ούτε για να κάνει βόλτα στα μπαράκια και στις καφετέριες! Και οι δικοί μου σκύλοι έχουν βρεθεί σε τέτοια μέρη, αλλά ποτέ για τη βόλτα τους! 
 
Μιας και είναι και καλοκαίρι, να παραθέσω επίσης, πως ο σκύλος στην παραλία με τόση ζέστη κάτω από μία ομπρέλα, περνάει όσο καλά περνάς κι εσύ κολλημένος στην κίνηση χωρίς AC σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο. 
 
Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του σκύλου μας και ας τις καλύψουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Αποτελεί υποχρέωση μας άλλωστε. 
 
Έτσι κλείνοντας, οι μοναδικές συμβουλές που θα σου δώσω για να είναι ήρεμος ο σκύλος σου στον καφέ και το εστιατόριο, είναι 2. 
 
Μην παίρνεις μαζί τον σκύλο σου σε καφέ, εστιατόρια, και beach bars, και αν είναι να το κάνεις, φρόντισε να προηγηθεί μια καλή δραστηριότητα που έχει ανάγκη.
 
 
Image

Διεύθυνση Εκπαιδευτηρίου

  • Καλαβρύτων 6, Καλαμαριά
  • info@balanceddogtraining.gr
  • 6980515266

Social List