Εκπαίδευση Σκύλων

Στην Balanced Dog Training Team γνωρίζουμε πολύ καλά πως η εκπαίδευση ενός σκύλου είναι σωστή και πετυχημένη, μόνο όταν ο σκύλος είναι σε θέση να ανταποκριθεί κάτω από σοβαρές ενοχλήσεις. 

Αυτό όμως δεν θα γίνει από την πρώτη μέρα. Έτσι, προετοιμάζουμε κάθε σκύλο που μπαίνει στην ομάδα μας, σε ελεγχόμενο περιβάλλον με ασφάλεια μακριά από αδέσποτα σκυλιά και αστάθμητους παράγοντες που σκύλος και ιδιοκτήτης δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν από την αρχή της εκπαίδευσης. Σταδιακά, όταν σκύλος και άνθρωπος πλέον συνεργάζονται αρμονικά, περνάμε στη δεύτερη φάση της εκπαίδευσης όπου ο σκύλος κάνει τα μαθήματα σε εξωτερικό περιβάλλον για να μάθει να διαχειρίζεται οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του.

Τέλος η συμμέτοχη των σκύλων στα ομαδικά μαθήματα που γίνονται στο εκπαιδευτήριο, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, δίνει σε ιδιοκτήτη και σκύλο αυτό που πραγματικά θα χρειαστούν. Συνεργασία και επικοινωνία αντιμέτωποι με τις μεγαλύτερες ενοχλήσεις.

εκπαίδευση σκύλου στη θεσσαλονίκη

ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

   Κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης παρέχουμε όλες τις απαραίτητες γνώσεις μέχρι να δημιουργηθεί μια ισορροπημένη και όμορφη σχέση μεταξύ ανθρώπου και σκύλου. Ενημερώνουμε τον ιδιοκτήτη πως να θέσει όρους και κανόνες συμβίωσης ενώ παράλληλα θα ικανοποιεί πολλές έμφυτες ανάγκες του σκύλου όπως το να σκέφτεται, να υπακούει, να ασκείται σωστά σωματικά και πνευματικά, να δουλεύει με τον ιδιοκτήτη του και να επιβραβεύεται.

   Η ικανοποίηση των παραπάνω αναγκών είναι απαραίτητη αν θέλουμε να έχουμε ένα σκυλί που έχει γαλήνιο χαρακτήρα και νιώθει ασφαλές και χαρούμενο. Ταυτόχρονα προλαμβάνονται και διορθώνονται τυχόν προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στην καθημερινότητα όπως το ανεπιθύμητo γάβγισμα, η καταστροφή αντικειμένων, το τράβηγμα στην βόλτα, διάφορα προβλήματα μεταφοράς και καλλωπισμού, η υπερκινητικότητα και διάφορες επιθετικότητες και φοβίες.

   Μαθαίνουμε στον ιδιοκτήτη πως να δομήσει σωστά την συμβίωση του με το σκύλο του και πως να καλύψει ισορροπημένα τις ανάγκες του. Για να λειτουργήσει αρμονικά και ευχάριστα το παραπάνω πρόγραμμα, διδάσκουμε στο σκύλο μία σειρά εντολών (με λουρί) οι οποίες είναι το έλα, το κάθισε, το ξάπλωσε, το μείνε, το μαζί, το θέση, το άστο και το ελεύθερος και στον ιδιοκτήτη πως να δομήσει το πρόγραμμα καθημερινότητας, τη σωστή δομή βόλτας, την εκτόνωση και το παιχνίδι. Ακόμα, μαθαίνει πως να χρησιμοποιεί σωστά τις εντολές και πως να τις ενισχύει στο μέλλον διατηρώντας το σκύλο του δραστήριο και ευτυχισμένο σε όλη την ζωή του.

εκπαίδευση κουταβιών θεσσαλονίκη

Προεκπαιδευση κουταβιων

   Η εκπαίδευση του σκύλου από νεαρή ηλικία είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας που θα προστατεύσει το κουτάβι μας από την ανάπτυξη προβληματικών συμπεριφορών στο μέλλον και θα θέσει τις κατάλληλες βάσεις για την εύκολη και αποτελεσματική βασική εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση του.Τα προβλήματα συμπεριφοράς που δημιουργούνται στην αρχή της ζωής του σκύλου δυστυχώς εμφανίζονται συχνά και η διόρθωση τους είναι δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

   Στην προεκπαίδευση κουταβιών, η οποία ξεκίνα από την όγδοη εβδομάδα της ζωής του σκύλου, διδάσκουμε στον ιδιοκτήτη πως να συμβιώνει με το κουτάβι του, μαθαίνοντας του παράλληλα όλες τις επιθυμητές συμπεριφορές που οφείλει να έχει ένας σκύλος που ζει στο σύγχρονο περιβάλλον. Ο ιδιοκτήτης επίσης μαθαίνει πως να διαχειρίζεται επιτυχώς την ενέργεια του κουταβιού, ενισχύοντας μόνο τις σωστές συμπεριφορές.

Τέλος στο πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι σωστές τεχνικές κοινωνικοποίησης ώστε να αποφευχθούν όλα τα προβλήματα κοινωνικότητας του σκύλου.

εκπαίδευση σκύλου στ θεσσαλονίκη

Καθηκοντα Προστασιας

Η εκπαίδευση σε καθήκοντα προστασίας ελέγχει την τάση του σκύλου να προστατεύει τον χώρο ή την οικογένεια του από εισβολείς ή διάφορες καταστάσεις. Όπως και στην εξελιγμένη υπακοή, προαπαιτείται μια πολύ καλή επίδοση του σκύλου στην βασική εκπαίδευση ώστε να εγγυάται στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια του σκύλου και των γύρω του.

Η διαδικασία εκπαίδευσης είναι μη βίαιη και περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων που έχουν ως στόχο την αύξηση της αυτοπεποίθησης του σκύλου και την εκπαίδευση, ώστε η ένδειξη της δυσαρέσκειας ή οποιαδήποτε αντίδραση να γίνεται μόνο μετά από εντολή του ιδιοκτήτη.

Στην εκπαίδευση σε καθήκοντα προστασίας, ο σκύλος προετοιμάζεται να αποτρέψει την απειλή και όχι να εμπλακεί. Η ασφάλεια του σκύλου είναι πάντα πρωταρχικής σημασίας. Ο σκύλος διδάσκεται να μπαίνει εμπόδιο ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και την απειλή, να δείχνει απειλητικός, να γρυλίζει και να γαβγίζει. Με το ίδιο κριτήριο εκπαίδευσης μαθαίνει αυτόβουλα να προειδοποιεί τον ιδιοκτήτη για πιθανή εισβολή στον χώρο του και να αποτρέπει την εισβολή από απόσταση.

εκπαίδευση σκύλιών θεσσαλονίκη

Διoρθωση Προβληματων Συμπεριφορας

   Τα προβλήματα συμπεριφοράς δημιουργούνται συνήθως από λανθασμένη διαχείριση των αντιδράσεων και των συμπεριφορών του σκύλου μέσα στην καθημερινότητα του.    Η ανάλυση και επίλυση ενός προβλήματος συμπεριφοράς είναι διαδικασία δύσκολη και χρονοβόρα και τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η δυσκολία επίλυσης αυξάνεται όσο αυξάνεται το χρονικό διάστημα στο οποίο επαναλαμβάνεται η λανθασμένη συμπεριφορά, πράγμα που κατατάσσει τα προβλήματα που δημιουργούνται και ενισχύονται από τους πρώτους μήνες ζωής του σκύλου, ως τα δυσκολότερα.
 
   Σε αυτό το σημείο φαίνεται η αξία της προεκπαίδευσης του κουταβιού μας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αν σταματήσουμε εκεί την εκπαίδευση εξασφαλίζουμε ότι ο σκύλος μας δεν θα αναπτύξει κάποια λανθασμένη συμπεριφορά στο μέλλον. Χαρακτηριστικά παραδείγματα προβληματικών συμπεριφορών είναι το πήδημα πάνω σε ανθρώπους, οι καταστροφές στο σπίτι, το ανεπιθύμητο γάβγισμα, το άγχος αποχωρισμού, η κοπροφαγία, η ζητιανιά, η επιθετικότητα σε παιχνίδι ή στο φαγητό, το κυνήγι αυτοκινήτων, άλλες επιθετικότητες και διάφορες φοβίες.
 
Η διόρθωση των προβλημάτων συμπεριφοράς περιλαμβάνει ξεχωριστές μεθόδους εκπαίδευσης ανάλογα με το είδος του προβλήματος, της έντασης και του επιπέδου εκπαίδευσης του σκύλου. Στόχος της εκπαίδευσης είναι ο σωστός εντοπισμός των αιτιών και στην συνέχεια η σταδιακή ελάττωση του προβλήματος και όπου είναι εφικτή η ολική εξάλειψη του.
εκπαιδευση σκυλου στη θεσσαλονικη

Εξελιγμενη Εκπαιδευση

   Στην εξελιγμένη εκπαίδευση διδάσκουμε στο σκύλο ιδιαίτερες ασκήσεις βασιζόμενοι στις δυνατότητες και το χαρακτήρα του καθώς και στις ανάγκες και επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Ακόμη, ο σκύλος μαθαίνει να εκτελεί χωρίς λουρί τις εντολές που έχει διδαχθεί κατά την διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης.

   Για την εξελιγμένη υπακοή, προαπαιτείται μια πολύ καλή επίδοση του σκύλου στην βασική εκπαίδευση ώστε να εγγυάται στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια του σκύλου και των γύρω του. 

Balanced Dog TV

Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις πόσο μάλλον ένα βίντεο. Στην Balanced Dog training Team βιντεοσκοπούμε ένα μέρος της εκπαίδευση προκειμένου να βλέπουμε συνεχώς την πορεία και την αλλαγή του σκύλου στην πορεία της εκπαίδευσης του.

Train a Stray